@anonymous-piwik-user opened this Issue on November 23rd 2011

I have a campaign running. On a website there a - basically - four different links to my site, all using the same campaign-parameters, but different keyword-parameters.

The problem is that all links, that direct to the landing-page as

index.php?utm_campaign=campaign&utm_term=keyword

are counted as one single campagin. And all deep-links to my shop, where the landing page-url is something like

index.php?option=com_virtuemart&category_id=1234&page=
shop.browse&utm_campaign=campaign&utm_term=keyword

are counted as a different campaign that has the same name as the first one. See the screenshot.

API output to these campaigns is:

- <result date="2011-11-19">
- <row>
  <label>Zubehrshop Homepage Link-Building</label> 
  <nb_uniq_visitors>49</nb_uniq_visitors> 
  <nb_visits>49</nb_visits> 
  <nb_actions>297</nb_actions> 
  <max_actions>32</max_actions> 
  <sum_visit_length>11597</sum_visit_length> 
  <bounce_count>14</bounce_count> 
  <nb_visits_converted>0</nb_visits_converted> 
  <idsubdatatable>131</idsubdatatable> 
  </row>
- <row>
  <label>Zubehrshop Homepage Link-Building</label> 
  <nb_uniq_visitors>7</nb_uniq_visitors> 
  <nb_visits>7</nb_visits> 
  <nb_actions>42</nb_actions> 
  <max_actions>18</max_actions> 
  <sum_visit_length>782</sum_visit_length> 
  <bounce_count>2</bounce_count> 
  <nb_visits_converted>0</nb_visits_converted> 
  <idsubdatatable>132</idsubdatatable> 
  </row>
  &lt;/result>```
@anonymous-piwik-user commented on November 23rd 2011

Attachment: a single campaign appears twice
piwik_campaign-tracking_bug.png

@mattab commented on November 28th 2011 Member

Thanks for the report. Have you experienced this bug in several days?

Could you send me the full DB dump (or the table piwik_log_visit for these days)?
matt att piwik.org

Thanks!

@mattab commented on December 1st 2011 Member

(In [5498]) Fixes #2795 The campaign name and keywords were not URL decoded and trimmed, before recorded in the log table (as opposed to search engine keywords which were correctly decoded and trimmed)
This caused the same keyword to be recorded as Hello%20World and Hello+World
This fix will only fix reports for new data AFTER applying the patch

@mattab commented on December 1st 2011 Member

(In [5499]) Ensuring consistent output (on my box plugins load in different orders causing Xml comparison to fail) + adding test refs #2795

@anonymous-piwik-user commented on December 7th 2011

To report back: the fix seems to work.

This Issue was closed on December 7th 2011
Powered by GitHub Issue Mirror