@atom-box opened this Issue on September 28th 2022

Possible Regression

On my version 4.10.1 site, everything is fine, no bug.
On my cloud instance (v 4.11.0), and on the Matomo demo site, Page Overlay just spins and spins, never loads.

To reproduce the bug:

Go to
Behavior > Pages > go to a single page row, like Bali > Page Overlay
image

The page hangs (on the left edge it says "loading" forever).

Chromium:
image

The page hangs (on the left edge it says "loading" forever).

Firefox:
image

Again, on my version 4.10.1 site, everything is fine, no bug.

(By the way, arrow 2 in this image points to a styling bug, reported separately as https://github.com/matomo-org/matomo/issues/19782

@bx80 commented on September 29th 2022 Contributor

I can confirm this issue on demo.matomo.cloud. Seems like it might be CORS setup related?

Screenshot_20220930_125316

@bx80 commented on September 30th 2022 Contributor

Unable to recreate locally on 4.x-dev. Any thoughts @samjf?

@sgiehl commented on October 6th 2022 Member

I guess the problem is, that divezone.net actually tracks to ananlytics.divezone.net. I think our demo uses some generated test data for that domain. To get the page overlay working, I guess the website would need to load piwik.js from demo.matomo.cloud.
That isn't anything we can fix in Matomo I guess. Might be something for an internal issue...

@jphustman commented on November 9th 2022

I'm having this issue on my website as well, the page loads in the frame, but the left sidebar never moves on from "Loading..."
Nothing appears to be being blocked, or any errors in the console, also I'm not getting any information on any of the links either.

@sgiehl commented on November 11th 2022 Member

@jphustman If it doesn't finish to load, that is in most cases a problem of mismatching domains or other issues that prevent loading the data from the API. But normally your browser console should report you, that a request wasn't loaded and why. If all requests are loaded correctly, maybe the request to load the data has other problems, in that case maybe the error log can give a hint. In any case I would suggest you to get some support on this on our forum at https://forum.matomo.org

This Issue was closed on November 11th 2022
Powered by GitHub Issue Mirror