@snoroozi opened this Issue on March 1st 2021

We use several marketing platforms with UTM parameters, and for some reason when we view the visitor log the utm_source and others are not present on the urls, though they are there when we visit via the campaign link and are present in the browser address bar.

For example our push service is aimtell with utm_source=aimtell

I am unable to make segments that find this parameter. These parameters are not excluded globally or at the website level either. Please advise how we can get these segments.

@sgiehl commented on March 9th 2021 Member

@snoroozi sorry for the delay. Depending on the configuration those parameters might be stripped and instead used as referring campaign. If so you should be able to segment by campaign.
Btw. are you using the MarketingCampaignsReporting plugin (https://plugins.matomo.org/MarketingCampaignsReporting)?

@snoroozi commented on March 9th 2021

I was not using that plugin, but have just installed it.

I was using the default setup for the most part. How can I set it so these are not stripped? I don't remember any settings that could affect this.

Further, the plugin you just suggested, will that only work going forward? Or is it possible to some how fill it with the data from pre plugin installation?

@sgiehl commented on March 10th 2021 Member

Aren't those visits with utm parameters detected as campaigns already? Afaik it should only throw parameters away that are used for detecting campaigns and stuff like that.

That plugin only works for data that is tracked after it was installed/activated. There is no possibility to update already tracked data.

Powered by GitHub Issue Mirror