@ibril15 opened this Issue on October 8th 2019

Hello,

I'm seeing two places where Rollup Reports do not seem to calculate Unique Visitors.

In Visitors->Locations, the map correctly shows "1,234 Unique Visitors at the top" but each country is the same shade of blue, and hovering over each one says "0 unique visitors."

In Email Reports, the Unique Visitor count is properly displayed if the report is only for a day, but if it's for a week it's 0.

As per https://matomo.org/faq/how-to/faq_113/, I know that Unique Visitor is an expensive metric, but I don't see anything related to configurations for the above two issues. Is it too expensive to enable those counts on large Rollup Sites?

Thanks.

-Igor

@tsteur commented on October 8th 2019 Member

Hi @ibril15 for Premium Feature related questions could you get in touch with our support at shop at innocraft.com? That be great. Thanks!

@mattab commented on December 24th 2019 Member

Also another maybe more pressing similar issue: When viewing weekly reports in Roll-Ups, Unique visitors is returning 0.

Can be reproduced at https://demo.matomo.org/index.php?module=CoreHome&action=index&date=2019-12-13&period=week&idSite=60#?idSite=60&period=week&date=2019-12-13&segment=&category=General_Visitors&subcategory=General_Overview

@tsteur commented on December 24th 2019 Member

Moving this to 4.2 as it's not so important and not a breaking change. Therefore it should not be in 4.0.

@mattab commented on January 13th 2020 Member

What it looks like for weeks:
Screenshot from 2020-01-14 12-35-34

and months:

Screenshot from 2020-01-14 12-35-45
Expected instead to see the Unique Visitors metric correctly processed.

@tsteur commented on January 13th 2020 Member

BTW: My understanding is that

enable_processing_unique_visitors_multiple_sites = 1

will process these metrics likely. This issue is actually more about removing the unique user column and unique visitor columns when the flag is disabled.

Powered by GitHub Issue Mirror